Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război murdar pe piața cipurilor: O mare firmă olandeză acuză că un chinez i-a furat informații confidențiale

TV8
cipuri

Compania olandeză ASML susține că un angajat din China a furat informații despre tehnologia folosită la mașinile care fabrică semiconductori. Marele producător de echipamente pentru cipuri susține că un fost angajat din China a furat informații despre tehnologia sa. Firma olandeză mai anunță că a raportat incidentul autorităților din Olanda și SUA. Olandezii estimează că incidentul nu va avea efecte „semnificative” asupra activității lor.

Olanda spune că e posibil ca unele legi să fi fost încălcate

„Ca urmare a incidentului de securitate, este posibil ca anumite reglementări privind controlul exporturilor să fi fost încălcate. Implementăm măsuri de remediere", a precizat compania, potrivit BBC.

ASML nu a menționat numele fostului angajat și nici nu a oferit detalii cu privire la reglementările privind controlul exporturilor care ar fi fost încălcate. ASML este una dintre cele mai importante firme din lanțul global de aprovizionare cu microcipuri. Aceasta fabrică mașini care produc cele mai avansate cipuri din lume. Semiconductorii, care sunt folosiți la numeroase obiecte, de la telefoane mobile și computere, până la autoturisme și echipamente militare, se află în centrul unei dispute acerbe între SUA și China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.