Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război rus în Ucraina: `Soldaţii trebuie să se întoarcă în cazărmile lor`, îndeamnă Antonio Guterres

Telegram
soldati rusi

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut vineri întoarcerea "soldaţilor în cazărmile lor", în timp ce războiul dintre Rusia şi Ucraina face ravagii, afirmând că este necesar "să se acorde o nouă şansă păcii" după vetoul Rusiei în Consiliul de Securitate asupra unei rezoluţii denunţând Moscova, notează AFP preluat de agerpres.

"ONU s-a născut din război pentru a pune capăt războiului. Astăzi, acest obiectiv nu a fost atins", a deplâns el. Dar "nu vom renunţa niciodată" să obţinem pacea, a adăugat el, într-o scurtă declaraţie făcută presei.

"Liderii trebuie să se îndrepte către calea dialogului şi a păcii", a implorat el, subliniind că "nevoile umanitare se înmulţesc şi se extind din oră în oră".

"Mor civili", a mai denunţat Antonio Guterres, în timp ce ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, cu câteva minute mai devreme, în faţa Consiliului de Securitate, a afirmat că armata rusă vizează doar ţinte militare şi a negat vehement moartea unor civili.

Pentru a face faţă crizei în creştere şi intensificării ajutorului umanitar, Antonio Guterres a anunţat numirea unui sudanez, Amin Awad, care a ocupat diverse funcţii în cadrul Naţiunilor Unite de-a lungul carierei, în funcţia de coordonator al ONU pentru criza din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.