Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total în PNL Brașov. Clanul Veștea ține cu dinții să îl mențină la Primărie pe vulnerabilul primar USR. Jocuri grele în culise

Primaria Brașov
Allen Coliban

Foarte ciudat ce se întâmplă în viața politică brașoveană în aceste zile. În PNL se dă o luptă totală între cei care vor o acțiune ”prin noi înșine” și cei care apelează ca și la precedentele alegeri locali la lovituri sub centură pentru a se menține la putere cu orice preț.

În această logică PNL conducerea organizației județene Brașov a PNL cu mâna USR încearcă îndepărtarea din executivul Primăriei Brașov a viceprimarului Sebastian-Mihai Rusu. Acesta va fi punctul Nr.1 pe lista ședinței Consiliului Local Brașov (de notat că acest punct a fost introdus pe cale extraordinară chiar de primarul Allen Coliban).

„Proiect de hotărâre privind eliberarea din funcție a domnului Viceprimar Rusu Sebastian-Mihai. Inițiator: Primarul Municipiului Brașov”.

Și de aici începe jocul cel urât.

E ilogic ca primarul USR să vrea să scape de un viceprimar care nu îl deranjează cu absolut nimic, poate doar cu declarațiile, de vreme ce nu i-a delegat nici o atribuție.

Jocurile de culise spun însă altceva. În spatele acțiunii primarului USR sunt chiar colegii de partid ai viceprimarului Sebastian-Mihai Rusu. Viceprimarul a încălcat consemnul și status quo-ul de a nu îl supăra pe primarul Allen Coliban al cărui scaun începe să se clatine tot mai puternic după ultimele decizii ale justiției. Este vorba de prejudicii de milioane de EURO constatate de inspectorii Curții de Conturi a României, prejudicii pe care primarul le-a contestat în instanță și a pierdut lamentabil - prejudicii grave pe anii 2021 și 2022 cu directe implicații penale. Rămâne ca procurorii să își facă treaba cu privire le sesizările înaintate lor de cei de la Curtea de Conturi.

Care e miza asaltului

Potrivit surselor politice locale și nu numai consultate de STIRIPESURSE.RO în spatele manevrei în care vârf de lance e primarul USR se află Clanul Veștea. În fapt chiar viceprimarul Ruse e propulsat de Adrian Veștea, fost președinte al CJ Brașov și actual ministru al Lucrărilor Publice - președinte în funcție a organizației județene a PNL Brașov.

Chiar dacă prin intermediul unui comunicat de presă venit foarte târziu și timid a PNL Brașov șefii județeni neagă că s-ar afla în spatele operațiunii, lucrurile arată contrariul.

Viceprimarul Rusu a fost cel care a ridicat public problemele grave de la Primăria Brașov și acțiunile ”penale” ale primarului USR Allen Coliban. El a denunțat public faptul că primarul și ai lui au prejudiciat bugetul local cu 3,5 milioane de EURO în 2021 și cu aproximativ aceeași sumă în 2022 drenând bani către Clubul sportiv de fotbal FC Brașov, club care acum este în faliment după ce nu a reușit să obțină licența de continua să joace în ligile naționale de la Federația Română de Fotbal.

content-image

Curtea de Conturi i-a dat dreptate viceprimarului și cu toate contestațiile primarului Curtea de Apel Brașov a validat prejudiciile uriașe constatate de inspectorii Curții de Conturi.

Baronii PNL Brașov vor liniște

În fapt gruparea Veștea (ministrul Adrian Veștea, președintele PNL Brașov, senatorul Mihai Veștea + asociații (prefectul Cătălin Mihai Văsii și Șerban Tudorică, președintele interimar al CJ Brașov) își dorește liniște, o liniște care să nu îl tulbure pe primarul cu care se spune că ar avea proiecte comune. Nu doar acum și în viitor. Circulă zvonuri insistente că Allen Coliban ar putea candida sub sigla PNL la alegerile de anul viitor.

Practic Gruparea Veștea l-ar menține chiar pe omul  pe care l-au făcut primar... spun gurile rele.

Veștea proastă pentru Grupare e că demiterea unui viceprimar nu e floare la ureche. Sunt necesare două treimi din consilierii locali, majoritate care pare că nu se va realiza pentru că Opoziția locală e de părere că e o afacere internă a PNL.

Rămâne de văzut dacă liderii PNL de la centru permit aceste asalturi și jocuri de culise prin care deliberat este faultat chiar PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.