Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între PNL și USR-PLUS, la Iași: liberalii dau ULTIMATUM pentru negocieri

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Organizația PNL Iași dă ultimatum celor de la USR-PLUS și îi cheamă la masa negocierilor pentru formarea unei majorități în Consiliul Local. Liberalii susțin că în cazul în care nu se va ajunge la un consens, după data de 15 aprilie nu va mai exista nicio negociere.

Citește și: Noile modele de declarații pentru restricțiile care vor intra în vigoare/ DOCUMENT

”PNL Iaşi solicită USR-PLUS un răspuns ferm: doresc sau nu să participe la guvernarea locală!

Întrunit vineri, 26 martie, Biroul Politic Local (BPL) al PNL Iaşi a decis reluarea negocierilor cu alianţa USR-PLUS pentru realizarea unui parteneriat privind guvernarea locală. BPL al PNL Iaşi a mandatat aceeaşi comisie de negociere care a fost stabilită în şedinţa din 20 februarie 2021: primarul Mihai Chirica, preşedintele interimar al Filialei Iaşi a PNL, Marius Dangă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, consilierii locali Daniel Juravle, Ciprian Bostan, prof. univ. dr. Alin Andrieş, av. Eduard Boz şi Liliana Pintilei, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Iaşi, şi prof. univ. dr. Mihai Dorin.

"Aşa cum se întâmplă în restul marilor oraşe unde partidele de dreapta au câştigat alegerile, şi la Iaşi ar trebui să existe o alianţă politică care să susţină proiectele de dezvoltare ale comunităţii. Modul şi perioada în care s-a format alianţa de guvernare la Bucureşti ar trebui să fie un model pentru colegii de la USR-PLUS Iaşi. Mai mult, după discuţiile pe care le-am avut cu conducerea centrală a PNL, am decis, împreună cu colegii din filială să facem un gest de curtoazie şi generozitate şi să reluăm negocierile cu USR-PLUS Iaşi. Să fie foarte clar, propunerea noastră nu este una de conjunctură şi nu are în vedere capriciile unor persoane, ci vizează o alianţă pragmatică, prin care se doreşte o susţinere politică cât mai largă pentru o serie de proiecte absolut necesare pentru dezvoltarea comunităţii ieşene pentru un timp cât mai lung", a declarat primarul Mihai Chirica.

Proiectele propuse de către PNL Iaşi au fost deja făcute publice şi au diferite perioade de implementare. O parte dintre acestea se regăsesc şi în lista de propuneri ale Municipiului Iaşi pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Alianţa pe care o propune PNL Iaşi trebuie să depăşească orgoliile personale. Ştiu că este greu să construieşti un proiect politic între două forţe politice care s-au confruntat în campanii electorale, dar colegii de la USR-PLUS trebuie să înţeleagă că ieşenii îşi doresc o alianţă de dreapta, nu ceartă sau polemici sterile. Campania electorală s-a încheiat de mult, iar oamenii aşteaptă de la noi fapte. Cred că pierdem timp preţios, căci trebuie să luptăm pentru proiectele Iaşului atât aici, pe plan local, cât şi la Bucureşti, unde aceste proiecte au nevoie de o cât mai largă susţinere politică", a mai declarat primarul Iaşului.

Preşedintele Organizaţie Municipale a PNL Iaşi crede că şi colegii din alianţa USR-PLUS Iaşi au atât înţelepciunea, cât şi dorinţa politică pentru a se face utili comunităţii ieşene prin implicarea activă în implementarea proiectelor propuse în campania electorală şi a subliniat că îşi doreşte ca de săptămâna viitoare să înceapă dialogul politic dintre cele două entităţi politice.

"La sfârşitul acestei luni, pe 31 martie, avem şedinţă de Consiliu Local. Vreau ca până atunci să demarăm deja discuţiile şi îmi doresc să primim un răspuns la propunerea noastră cât mai repede posibil. Îi atenţionez însă pe colegii de la USR-PLUS că PNL Iaşi a decis că mandatul Comisiei de negociere pe care o coordonez se încheie odată cu finalizarea dezbaterii proiectului de buget al Municipiului Iaşi pentru anul 2021, adică pe 15 aprilie", a subliniat Mihai Chirica.

"După data de 15 aprilie nu va mai exista nicio negociere USR-PLUS Iaşi! Intrăm, deja, în a şaptea lună de când noi, liberalii, încercăm să construim o alianţă politică în favoarea ieşenilor. Din acest motiv, vreau să fiu clar şi ferm: nu va mai exista nicio negociere politică între aceste formaţiuni politice odată ce bugetul va intra în plenul Consiliului Local Iaşi!", a conchis primarul Iaşului.

Cu privire la ocuparea funcţiilor de viceprimar, primarul Mihai Chirica a anunţat că proiectul de hotărâre privind alegerea acestora se va regăsi pe ordinea de zi a fiecărei şedinţe ordinare de Consiliu Local, până când partidele reprezentate în legislativul ieşean vor decide în consecinţă. După cum se ştie, PNL Iaşi l-a nominalizat pentru una din aceste funcţii pe consilierul local Daniel Juravle.”, artă un comunicat al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.