Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între Ponta și Băsescu: ”mica pace” de Crăciun, uitată

Miza războiului dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni este creșterea accizei la carburant, creștere pe care președintele nu o dorește sub nicio formă.
În decembrie 2013, înainte de Crăciun, între președinte și premier părea că s-a ajuns la o înțelegere. Victor Ponta a dat un pas în spate și a acceptat amânarea introducerii accizei pentru 1 aprilie. La schimb, președintele Traian Băsescu a cedat și a promulgat bugetul de stat pe 2014.
Mica pace de Crăciun pare să fi devenit istorie. Președintele Traian Băsescu a declarat că-și va asuma răspunderea de principal negociator cu FMI și a explicat că nu va semna memorandumul, dacă se menține măsura de creștere a accizei la carburant.
”Am decis să nu aprob acest memorandum, pentru că pe pagina a treia este făcută menţiunea majorării accizei la carburanţi cu 7 eurocenţi pe litru. Nu-mi voi asuma această măsură pe care o consider antieconomică şi împotriva şanselor de relansare a economiei”, a declarat Băsescu.
În schimb, premierul Victor Ponta pare decis să meargă până la capăt și anunță că Executivul își va pune semnătura pe memorandumul cu FMI.
”Misiunea se finalizează oricum cu o scrisoare de intenţie, nu există niciun punct în care să nu fim de acord. Rămâne de văzut dacă se finalizează procedura legală internă, şi anume dacă scrisoarea şi memorandumul sunt semnate şi de preşedinte. Dar, indiferent dacă sunt semnate sau nu de preşedinte, decizia Guvernului este foarte clară: de a respecta şi de a implementa tot ceea ce am convenit cu partenerii internaţionali”, a spus Ponta.
Prima confruntare directă între președinte și premier va avea loc, duminică, 2 februarie, la ședința CSAT, în care se va lua în discuție schimbarea directorului STS, Marcel Opriș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.