Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între procurori: Scutea, citată la audieri de Pîrlog

Inquam Photos / Octav Ganea
scutea

Conflictul dintre procurorul general Gabriela Scutea şi procurorul militar Bogdan Pîrlog pare să fie abia la început. Pîrlog susţine că Scutea ar fi încălcat mai multe prevederi legale în momentul când a decis să infirme peste capul tuturor dosarul filajului fostului său contracandidat la şefia PÎCCJ, dosar instrumentat de Pîrlog.

Parchetul Militar București s-a autosesizat în 25 februarie și a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu și violarea vieții private în cazul imaginilor difuzate de România TV de la o întâlnire privată a doi magistrați cu doi ziariști. Procurorul de caz era Bogdan Pirlog, procurorul care a deschis şi dosarul 10 august, copreşedintele unei asociaţii care a criticat vehement demirea Gabrielei Scutea în funcţia de procuror general, în ciuda avizului negativ al CSM şi în ciuda faptului că a participat la redactarea OUG 13/2017 şi a semnat protocolul neconstituţional SRI-PÎCCJ din 2009. Procurorul avea suspiciuni că filajul a fost efectuat de lucrători ai serviciilor de informaţii.

Procurorul Pîrlog acuză chiar o manevră ilegală şi susţine că Gabriela Scutea nu are calitatea de procuror ierarhic superior în sensul art. 304 din Codul de procedură penală pentru a infirma dosarul, temeiul juridic reținut pentru nulitatea absolută e cel de la nulitate relativă, iar argumentele ordonanței sunt ajuridice, denotă necunoașterea și neînțelegerea dispozițiilor legale incidente, a dreptului penal și procesual penal în general, a activităților investigative.

Conform unor surse judiciare, ordonanţa de infirmare ar fi fost redactată la PÎCCJ chiar de procurorul care, pe vremea când activa la DNA, a instrumentat dosarul Marianei Rarinca, pensionara condamnată pentru că ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, pe atunci preşedintele ÎCCJ.

Potrivit HotNews.ro, Pîrlog instrumentează în continure dosarul, ba chiar i-a citat pentru săptămâna viitoare, la audieri, pe Gabriela Scutea, procuror general al PÎCCJ, şi pe Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ. "La acest moment eu instrumentez acest dosar și i-am citat pe Gabriela Scutea și pe Bogdan Licu pentru că au cunoștință directă de aspecte adiacente situatiei de fapt, de exemplu programul de lucru al procurorului vizat de filaj", a declarat procurorul Bogdan Pârlog, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.