Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total la Primăria Capitalei: după ce au pierdut pe cartea auditului, cei de la USR-PLUS schimbă strategia

USR PLUS

Consilierii generali ai USR-PLUS au depus un proiect privind transparentizarea contractelor încheiate de Primăria Capitalei. Astfel, toate contractele încheiate după 2018 vor fi publicate pe site. Mișcarea USR-PLUS vine după ce a eșuat planul privind auditul extern.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

”Consilierii Generali ai USRPLUS propun transparentizarea contractelor încheiate de Primăria Municipiului București și instituțiile subordonate C.G.M.B. Consilierul municipal Ștefania Petre a semnat și a depus, în numele grupului politic Alianța USR-PLUS din Consiliul General al Municipiului București, un proiect de hotărâre care are ca scop transparentizarea contractelor încheiate de către Primăria Municipiului București și instituțiile subordonate Consiliului General.

Proiectul prevede o publicare etapizată a contractelor încheiate de administrația bucureșteană, începând cu anul 2018, astfel:

- În 60 de zile de la adoptarea proiectului vor fi publicate contractele semnate în 2021;

- În 6 luni de la data adoptării proiectului vor fi publicate toate contractele semnate în anii 2018-2020.

De asemenea, proiectul stabilește în sarcina acestor instituții obligația ca, după adoptarea hotărârii, să publice orice contract nou încheiat în termen de 10 zile de la data semnării.

“Am promis că vom oferi cetățenilor un alt tip de administrație și ne concentrăm eforturile în această direcție. Demersul de transparentizare a contractelor administrației municipale este un pas către normalitate, în direcția recâstigării încrederii bucureștenilor în instituțiile municipale. Locuitorii capitalei vor putea să consulte pe paginile web ale PMB și instituțiilor subordonate Consiliului General al Municipiului București, în orice moment și-ar dori să facă acest lucru, orice contract semnat de către aceste instituții. Primăria și instituțiile subordonate trebuie să fie “cărți deschise” pentru cetățeni, nu există niciun motiv să fie altfel” – a declarat consilierul municipal al Alianței USR-PLUS, Ștefania Petre.

Proiectul de hotărâre va urma parcursul procedural pentru a obține rapoartele Direcțiilor de specialitate, iar Grupul Alianței USR-PLUS va susține introducerea acestuia pe ordinea de zi a proximei ședințe a Consiliului General.”, scriu cei de la USR-PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.