Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul bananelor - Rusia ia măsuri împotriva Ecuadorului, după ce țara a promis că va transfera arme Ucrainei

Colaj
banane arme

Rosselkhoznadzor (auritatea federală fitosanitară din Rusia) a apelat la Ministerul ecuadorian al Agriculturii cu o cerere de suspendare a certificării bananelor de la cinci companii ecuadoriene începând cu 5 februarie, din cauza depistării unui dăunător periculos de carantină - musca polifagă cocoșată.

Rusia va opri importurile de la următoarele companii: Agzulasa, Don Carlos Fruit, Agroaereo Fruit Export, Asociacion de Produccion Agropecuaria de el oro Asoproagroro, Comercializadora de Banano, potrivit Interfax.

Decizia a fost luată în urma amenințărilor venite din partea Ministerului rus de Externe cu privire la decizia Ecuadorului de a transfera echipamente de producție rusească în Statele Unite. „Această decizie a Ecuadorului este nesăbuită și este rezultatul presiunilor din partea părților interesate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

La 31 ianuarie, președintele ecuadorian Daniel Noboa a declarat că țara va transfera vechi echipamente militare rusești către Statele Unite în schimbul unora noi în valoare de 200 de milioane de dolari, în ciuda obiecțiilor Moscovei.

Noboa a calificat poziția rusă drept "nu pe deplin adecvată", menționând că în Ecuador au loc în prezent tulburări pe scară largă. De asemenea, el a subliniat că Statele Unite nu vor primi în mod oficial echipamente militare, ci "fier vechi", care poate fi transferat în cadrul acordurilor internaționale. Țara dispune de elicoptere Mi-171E și de MANPADS Igla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.