Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina a mai făcut două victime

Luptele din estul separatist al Ucrainei au crescut în intensitate în ultimele 24 de ore, două persoane - o femeie şi un soldat ucrainean - fiind ucise în regiune, în timp ce mai multe instalaţii strategice au fost distruse de bombardamente. 

'Luptele s-au intensificat în ultimele 24 de ore în zona de conflict. Noi am pierdut un militar şi şapte au fost răniţi', a anunţat luni purtătorul de cuvânt militar ucrainean Andrei Lîsenko în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit AFP. 

Armata ucraineană a înregistrat 'un număr record de încălcări' ale regimului de încetare a focului după acordurile de pace semnate în februarie la Minsk, în special 'între miezul nopţii şi ora 06,00', a indicat Lîsenko. Rebelii folosesc 'lansatoare de rachetă multiple Grad, mortiere de 120 mm şi tancuri', a acuzat el, în condiţiile în care armele de calibru mai mare de 100 mm ar fi trebuit retrase de pe linia frontului, conform acordurilor de pace. 

În acelaşi interval de timp, o femeie a fost ucisă 'de tiruri ale rebelilor care au vizat o zonă locuită' din Avdiivka, localitate situată în apropiere de aeroportul din Doneţk, a indicat şeful poliţiei Kievului în regiunea Doneţk, Viaceslav Abroskin. 

Conform aceleiaşi surse, unitatea de producţie a cocsului de la Avdiivka, cea mai mare din Europa, a fost grav avariată de bombardamente, iar centrala termică de la Vugleghirsk, cea mai importantă din regiunea Doneţk, a fost oprită din cauza pagubelor, administraţia Kievului în Doneţk considerând că este vorba de o 'distrugere deliberată a acestor infrastructuri' de către rebeli.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.