Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina ar putea să se extindă în Germania: Berlinul se teme de eventuale acte de sabotaj ale serviciilor ruse

Anadolu Agency
germania steag drapel

Oficiul Federal german pentru Protecţia Constituţiei (BfV) a avertizat, luni, că există riscul ca serviciile secrete ruse să comită acte de sabotaj pe teritoriul Germaniei, pe fondul tensiunilor generate de susţinerea militară a Ucrainei.

"Există riscuri majore de a fi comise acte de sabotaj ruse în Germania. Pot fi utilizate capabilităţi tactice împotriva obiectivelor germane, în principal asupra infrastructurii esenţiale", a declarat preşedintele Oficiului Federal german pentru Protecţia Constituţiei, Thomas Haldenwang, citat de site-ul Tagesschau.de, informează Mediafax. "Există deja activităţi de pregătire, precum monitorizarea sistemelor informatice, dar nu au fost încă atacuri cibernetice masive asupra infrastructurii esenţiale din Germania", a precizat Thomas Haldenwang.

Context

Rusia a acuză statele occidentale, inclusiv Germania, de implicare directă în războiul din Ucraina prin furnizarea de asistenţă militară Kievului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.