Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina forțează industria de apărare din România: începe producția unor rachete de ultimă generație

b1tv.ro
Florin Spataru

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat, miercuri, la sediul Electromagnetica Ploieşti, la semnarea memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, că conflictul militar de la graniţa României ne-a demonstrat că dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat cu industria de apărare, între statele NATO şi ale Uniunii Europene, reprezintă structura pe care industria de apărare trebuie să funcţioneze pe termen lung.

Ministrul Economiei a afirmat că investiţiile în cercetare şi consolidarea cooperării între instituţiile din domeniul securităţii naţionale şi companiile de stat pe de o parte, şi companiile private pe de altă parte deschid noi perspective pentru dezvoltarea României, informează News.ro.

”Confilictul militar de la graniţa României ne-a demonstrat că dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat cu industria de apărare, între statele NATO şi ale Uniunii Europene, reprezintă structura pe care industria de apărare trebuie să funcţioneze pe termen lung” a mai spus Spătaru, precizând că semnarea acestui memorandum este un prim pas în dezvoltarea parteneriatului strategic pe termen lung între Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense.

”Mă aştept ca în scurt timp să avem o colaborare funcţională, un parcurs pe termen lung şi o strategie de dezvoltare a celor două companii care să vină în sprijinul strategiei de apărare a României dar deasemenea să vină în sprijinul poziţionării României ca furnizor strategic în Europa şi în mediul internaţional de echipament militar”.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi senatorul PSD, Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naţionale, participă la ceremonia de semnare a memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, la sediul Electromecanica Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.