Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina lovește și în turismul românesc: rezervările au scăzut, susține ministrul Turismului

Daniel Cadariu

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, afirmă că războiul din Ucraina afectează turismul, în special în zona de nord a ţării. Cadariu a explicat că, înainte de război, speranţa celor din turism era ca anul acesta să fie depăşite cifrele din anul 2010, când s-a înregistrat numărul record de turişti în România.

"Începutul de an a fost extrem de promiţător. Îmi spuneau cei din turism că se ajunsese la indicatorii de rezervări din 2019. Din păcate, a izbucnit acest conflict şi cel puţin partea de nord a ţării, a Maramureşului, a Bucovinei, a existat un recul în ceea ce înseamnă rezervările. Există o mică revenire acum în ultima săptămână, înainte de sărbătorile pascale, dar oricum este mult sub aşteptări speranţa şi miza este ca imediat ce se închide acest conflict, lucrurile să revină la normal”, a afirmat ministrul Turismului, marţi seară, la TVR, scrie News.ro.

Daniel Cadariu a arătat că după ce în anul 2010 s-a înregistrat vârful în ceea ce priveşte numărul de turişti – aproximativ 10 milioane de turişti, în anul trecut numărul a ajuns la 8,5 milioane de turişti români, iar anul acesta, înainte de războiul din Ucraina cei din domeniu sperau ca indicatorii din anul 2010 să fie depăşiţi. În ceea ce priveşte tarifele din turism, ministrul a explicat că scumpiri în turism se înregistrează şi în celelalte state europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.