Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina! Politician pro-rus împuşcat în Crimeea: FSB acuză Kievul

fsb

Războiul din Ucraina! Politician pro-rus împuşcat în Crimeea: FSB acuză Kievul

Serviciul de securitate rus FSB a acuzat marţi Kievul că s-a aflat în spatele tentativei de asasinat de săptămâna trecută din Crimeea împotriva fostului deputat ucrainean trecut de partea ruşilor, Oleg Ţariov, relatează AFP. FSB a anunţat totodată că a fost arestat un suspect, anunță Agerpres.

"Conform rezultatelor anchetei, confirmate de declaraţiile martorilor şi imaginile camerelor de supraveghere, coordonatorul atacului împotriva lui Oleg Ţariov este un cetăţean rus în vârstă de 46 de ani, originar din Ialta", a indicat FSB.

Potrivit agenţiei ruse, suspectul a organizat, la ordinele serviciilor secrete ucrainene SBU, o operaţiune de supraveghere a lui Ţariov şi a creat o "ascunzătoare" la Ialta, unde au fost stocate armele folosite în atac.

Cel arestat a "făcut mărturisiri", notează FSB, în comunicatul citat de agenţiile de presă ruse

După atacul din noaptea de joi spre vineri, un responsabil al ocupaţiei ruse din sudul Ucrainei a anunţat că Oleg Ţariov, în vârstă de 53 de ani, se află în "stare foarte gravă" la terapie intensivă. Marţi, FSB a afirmat că viaţa acestuia nu mai este în pericol şi că starea sa de sănătate este "satisfăcătoare".

Oleg Ţariov a fost deputat în Rada, parlamentul ucrainean, din 2002 până în 2014, reprezentând în special Partidul regiunilor, una din principalele formaţiuni care susţineau atunci curentul pro-rus în Ucraina.

Ţariov s-a opus ferm mişcării pro-europene Maidan de la sfârşitul lui 2013 şi începutul lui 2014, calificându-i pe manifestanţi drept "neonazişti". În primăvara lui 2014 a rămas fără imunitatea parlamentară şi a fost sancţionat de UE pentru a fi devenit membru al "parlamentului" autoproclamat al regiunilor separatiste pro-ruse Lugansk şi Doneţk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.