Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina rupe grupul Visegrad: Țara lui Orban, pusă la colț de Slovacia și Polonia

visegrad

Prim-ministrul slovac Eduard Heger pledează pentru intensificarea sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina, anunță mediafax.

Vorbind alături de premierul polonez Mateusz Morawiecki după o sesiune comună a cabinetelor slovac și polonez la castelul Stara Lubovna din nord-estul Slovaciei, Heger a declarat că Polonia împărtășește această opinie.

Cu toate acestea, el și-a exprimat dezamăgirea față de atitudinea Ungariei, care refuză să aprovizioneze Ucraina cu arme sau să permită ca transporturile militare cu arme să traverseze teritoriul său.

Morawiecki a declarat că atât el, cât și omologul său slovac sunt indignați de faptul că țări precum Ungaria și Germania au protestat împotriva sancțiunilor care vizează Rusia.

Comentariile au sugerat o fisură tot mai mare în așa-numitul grup de țări Visegrad 4 cu privire la Rusia și la războiul împotriva Ucrainei, în condițiile în care Cehia, Slovacia și Polonia furnizează arme grele, cum ar fi tancuri, iar Ungaria rămâne strict neutră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.