Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata lui Putin, sub presiune: ucrainenii resping atacuri în Donețk și avansează în sudul țării

Telegram
Mariupol Donetk harta

Ucrainenii au respins mai multe atacuri ale rușilor în regiunea Donețk și au reușit să recucerească mai multe sate din sudul țării, anunță surse din Ucraina și din SUA, potrivit CNN, anunță mediafax.

Reprezentanții SUA susțin că forțele ucrainene au recucerit mai multe sate de lângă Herson. Departamentul american al Apărării anunță că a observat că forțele ofensive ucrainene din regiunea Herson „continuă să facă unele mișcări înainte", inclusiv să recucerească sate.

„Ceea ce am văzut în regiunea Herson, în primul rând, este continuarea unor operațiuni ofensive ale ucrainenilor. Ei continuă să facă unele mișcări înainte. Suntem conștienți de faptul că au recucerit unele sate", a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Pat Ryder, în cadrul unui briefing cu reporterii.

Ryder a mai spus că observatorii americani au văzut „unele activități ofensive rusești ... în apropiere de Bakhmut".

În paralel, ucrainenii afirmă că au respins mai multe atacuri rusești în regiunea Donețk. Armata ucraineană a respins mai multe atacuri în estul Ucrainei, a anunțat, marți, statul major al armatei.

„Unitățile forțelor de apărare ale Ucrainei își mențin pozițiile și împiedică inamicul să avanseze mai adânc pe teritoriul Ucrainei. Armata noastră a respins cu succes atacurile inamicului în zonele localităților Dolyna, Soledar, Novobakhmutivka, Kodema, Zaitseve, Avdiivka, Mariinka și Lyubomirivka din regiunea Donețk", a precizat Statul Major General.

De asemenea, armata ucraineană a revendicat distrugerea unor obiective rusești în regiunea Donețk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.