Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul dintre Klaus Iohannis și Liviu Dragnea, în presa străină: cum se vede situația din România

Inquam Photos / George Calin
dragnea iohannis cotroceni

Anunțul lui Liviu Dragnea privitor la mutarea Ambasadei României la Ierusalim a dat naștere unui război cu președintele Klaus Iohannis, război în care este implicată și premierul Viorica Dăncilă. Tema, una extrem de importantă în context internațional, a fost abordată de cele mai importante publicații din străinătate.

Citește și: Alexandra Lăncrănjan, 'procuroarea lui Dragnea', desfiinţează una dintre propunerile PSD-ALDE: 'Puneţi mâna pe carte'

În România a izbucnit o luptă politică în legătură cu mutatea ambasadei la Ierusalim - transmite Agenţia France-Presse. Este un nou teren de confruntare între şeful statului şi majoritatea de la guvernare. Declaraţiile lui Liviu Dragnea au stârnit o reacţie puternică din partea preşedintelui Iohannis, scrie în articol, potrivit Digi24.

„Dezacord în România pe subiectul ambasadei în Israel”, titrează şi Euronews.Preşedintele a intervenit şi a respins cu rigiditate ideea mutării ambasadei, insistând că va dăuna intereselor României. Iar decizia îi aparţine, potrivit Constituţiei.

Aceeaşi idee, pe site-ul Politico: „Liderii români se ceartă pe mutarea ambasadei la Ierusalim". Publicaţia notează că Liviu Dragnea este cunoscut pentru relaţia sa apropiată cu guvernul Israelului şi că a vizitat această ţară de două ori anul trecut. De asemenea, a angajat consultanţi politici israelieni în campania electorală din 2016.

Și Washington Post publică o știre Associated Press care menționează conflictul de la vârful statului român.

Site-ul Al-Jazeera are, de asemenea, un material detaliat pe această temă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.