Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOIUL e iminent! Vladimir Putin anunță că e gata să atace

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi că Rusia ar putea fi obligată să-şi îndrepte forţele armate spre orice ţară care i-ar pune în pericol securitatea în timp ce "NATO ajunge la frontierele noastre" şi s-a declarat preocupat de un sistem de apărare antirachetă în apropierea graniţelor sale, relatează Reuters şi France Presse.

"Vom fi obligaţi să ne îndreptăm forţele armate... spre teritoriile de unde vine ameninţarea", a afirmat el, după discuţii purtate cu preşedintele finlandez Sauli Niinistö la reşedinţa prezidenţială Novo Ogariovo din afara Moscovei.

"NATO este cel care ajunge la graniţele noastre şi nu noi ne ducem undeva", iar Rusia trebuie să se apere "cu forţele sale armate" dacă este "ameninţată", a subliniat Putin.

"De îndată ce apare o ameninţare într-un stat vecin, Rusia trebuie să reacţioneze în mod corespunzător şi să-şi pună în funcţiune apărarea în scopul de a neutraliza această ameninţare", a explicat preşedintele rus.

Vladimir Putin a anunţat marţi întărirea forţei de atac nuclear a Rusiei, ca răspuns la planurile SUA de a instala arme grele în Europa de Est, declanşând furia NATO care a criticat o decizie "periculoasă", aminteşte AFP.

Cu toate acestea, el a subliniat necesitatea de a relativiza activităţile NATO.

"Nu trebuie să exagerăm", a spus el. "Desigur, vom analiza toate acestea, dar acum nu văd nimic alarmant".

"Acestea sunt mai degrabă semnale politice adresate Rusiei şi aliaţilor săi", a estimat el.

Printre altele, Putin a notat după discuţiile cu preşedintele finlandez că cea mai bună garanţie de securitate a Finlandei este statutul ei de neutralitate.

Preşedintele rus, în dezacord cu Occidentul asupra crizei din Ucraina şi sancţiunilor impuse Moscovei care au urmat, a afirmat de asemenea că Rusia vrea ca Ucraina să-i ramburseze un împrumut de 3 miliarde de dolari, acordat în timpul fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, conform graficului de rambursare convenit.

Putin a considerat de asemenea că acordul de pace de la Minsk asupra Ucrainei este echilibrat şi echitabil şi a subliniat că dacă Rusia nu era de acord cu el, nu l-ar fi semnat, adaugă Reuters, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.