Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul la Mariupol: Kievul acuză Moscova de deportări ilegale și forțate

Telegram
soldati rusi Mariupol spetnaz

Kievul a acuzat Moscova că a deportat ilegal copii din Mariupol, pe fondul unor informații potrivit cărora trupele din orașul-port îndreptau civili către regiunile separatiste din estul Donbasului, controlate de ruși, relatează Financial Time.

Ucraina a respins ultimatumul Rusiei de a preda Mariupol. Între timp, Kievul a lăudat trupele guvernamentale care apără orașul sfâșiat de război, în ciuda faptului că erau înconjurate de forțele ruse, spunând că eforturile lor „salvau” capitala și alte orașe mari.

Progresul în negocierile de pace a stagnat, a spus Rusia. Între timp, Ucraina și aliații săi occidentali sunt sceptici că Moscova negociază cu bună-credință.

Vezi și: Foto | Îl critici pe Zelenski în Ucraina și ești student? Ești exmatriculat de la facultate: 'Vom reacționa dur la orice manifestare anti-Ucraina'

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Germaniei să intensifice sancțiunile împotriva Rusiei și să aprobe cererea Kievului de a fi acceptată ca membru al UE.

Aproximativ 10 milioane de oameni au fugit de luptele din Ucraina, fie deplasându-se în interiorul țării, fie evadând în străinătate, de când Rusia a invadat pe 24 februarie, a declarat agenția ONU pentru refugiați.

Iată o hartă a zonei:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.