Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul mediatic - Vladimir Putin, persoana cu cea mai proastă reputație din istoria internetului

BBC
Vladimir Putin

Războiul şi invadarea Ucrainei au făcut din preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, persoana cu cea mai proastă reputaţie din istoria internetului, care este "inundat" cu mii de ştiri şi mesaje de dispreţ la adresa şefului de la Kremlin, potrivit unor informaţii date publicităţii miercuri de Observatorul Spaniol de Internet, citat de EFE.

Din 24 februarie, când Putin a decis să invadeze Ucraina, s-au acumulat peste 12 milioane de ştiri negative, mii de tweet-uri şi înregistrări video critice care s-au "viralizat" pe mai multe reţele sociale, etichete sau hashtag-uri şi numeroase campanii de marketing pentru vânzarea de tricouri sau obiecte prin care este exprimată respingerea faţă de invazia rusă şi faţă de Putin, potrivit Observatorului Spaniol de Internet, entitate privată creată în urmă cu 20 de ani şi care este specializată în analizarea tendinţelor şi fenomenelor care au legătură cu reţeaua de internet.

Datele difuzate miercuri de Observator au mai relevat că în ultimele săptămâni reţeaua de internet s-a făcut ecoul şi a devenit reflexia respingerii pe care o generează acest război. Totodată, datele au arătat că acest conflict a permis ca pe internet să-şi facă apariţia un nou tip de hateri, troli, justiţiari, mercenari ai războiului şi sabotori cibernetici.

Conflictul a provocat - potrivit Observatorului - o serie întreagă de milioane de opinii negative, adjective depreciative, tweet-uri incendiare şi a creat grupuri anti-Putin pe Facebook sau Telegram.

Unele dintre principalele motoare de căutare pe internet şi-au modificat anumite sugestii de căutare şi asociază acum numele lui Putin cu termeni precum "război", "avere personală", "genocid în Ucraina" sau "otrăvire".

În plus, pe internet au proliferat bloguri care fac referire la prezumtiva corupţie a oligarhilor, la averea deţinută de Putin în străinătate, la amantele sale, la copiii pe care îi ţine în mare secret şi chiar la planurile de a-l elimina fizic pe şeful statului rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.