Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul nu ajută afacerile Gazprom - Exporturi de gaze cu o treime mai mici în primele șase luni din 2022

arcpublishing.com
Gazprom gaze

În perioada ianuarie-iunie 2022, Gazprom, potrivit datelor preliminare, a produs 238,4 miliarde de metri cubi de gaz. Aceasta este cu 8,6% (22,4 miliarde de metri cubi) mai puțin decât anul trecut, raportează compania pe canalul oficial de Telegram.

Livrările companiei din sistemul de transport de gaze către piața internă sunt la nivelul anului precedent.

Exporturile către țările din afara CSI s-au ridicat la 68,9 miliarde de metri cubi - cu 31% (31 miliarde de metri cubi) mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2021. Gazprom livrează gaze în funcție de comenzile confirmate.

Exporturile de gaze către China sunt în creștere prin intermediul gazoductului Power of Siberia, în cadrul unui contract bilateral pe termen lung încheiat între Gazprom și CNPC.

Potrivit Gas Infrastructure Europe (GIE), la data de 29 iunie, rezervele de gaze din depozitele subterane europene au fost suplimentate cu 31,9 miliarde de metri cubi. Pentru a ajunge la nivelul de ocupare a UGS la începutul sezonului de retragere 2019/2020, companiile vor trebui să pompeze încă 40,5 miliarde de metri cubi de gaze.

Conform primei estimări preliminare, consumul mondial de gaze pentru semestrul 2022 a scăzut cu 24 miliarde de metri cubi față de primul semestru din 2021. Iar consumul de gaze în cele 27 de țări ale Uniunii Europene în aceeași perioadă a scăzut cu 27 de miliarde de metri cubi. Astfel, scăderea cererii de gaze în UE a devenit un factor-cheie în reducerea consumului global.

Livrările de gaze prin conducte rusești către China au crescut cu 63,4% în șase luni din 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.