Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Razboiul PNL vs. Cazanciuc si Nitu continua. Noua mutare pe tabla de sah

lupta-wired.com

Presedintele Consiliului Judetean Cluj Mihai Seplecan l-a criticat pe procurorul general Tiberiu Nitu pentru ca Parchetul General nu a dispus inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta, in urma unei sesizari a lui Seplecan. Acesta il acuza pe Ponta de abuz in serviciu pentru ca nu a organizat alegeri partiale. In plus el semnaleaza ca exista trei decizii judecatoresti care stabilesc ca Guvernul a facut un abuz si a incalcat legea neorganizand alegeri.

Ministrul Justitiei a sesizat CSM-ul cu privire la declaratiile si acuzele lui Seplecan, CSM a sesizat Inspectia Judiciara, iar acum Seplecan cere demisia lui Ministrului Justitiei, dupa ce initial nu o solicitase decat pe a lui Nitu.

Seplecan acuza 'justitia de cumetrie':

"După Procurorul General Tiberiu Nițu, vine și ministrul Justiției Robert Cazanciuc să ne arate că Legea poate fi folosită în interes de familie. Mai întâi, Tiberiu Nițu, colegul de facultate al premierului cu dosar penal, a fost amabil să ignore trei decizii de instanță judecătorească prin care se confirmă faptul că Guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat. Mai mult, procurorul șef nu a răspuns în termenul legal, conform prevederilor legii, contestației depuse de mine.

Acum vine verișorul Robert Cazanciuc să ceară Consiliului Superior al Magistraturii declanșarea de verificări pentru a se stabili dacă recentele mele declarații cu privire la modul în care și-a făcut datoria față de Lege colegul de facultate Nițu, față de vărul Ponta, aduc atingere independenței Justiției. Și cui i se adresează această cerere? Președintelui CSM, Marius Badea Tudose, fost coleg de generație cu Victor Ponta, Tiberiu Nițu și Robert Cazanciuc. Constat cam multă “amiciție” la nivel înalt în Justiție.

Declarațiile mele, care ar aduce „atingere” Justiției în viziunea vărului-ministru Robert Cazanciuc, sunt cu privire la faptul că procurorul de caz nu poate înfrânge decizii, chiar dacă nu definitive, ale unor instanțe – ori în speța formulată împotriva premierului cu dosar penal Victor Viorel Ponta, pentru abuz, există trei decizii a trei instanţe din România: Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că Guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat. Trei instanțe vorbesc despre ”un exces de putere” din partea Guvernului Victor Viorel Ponta, confirmând de trei ori, independent, încălcarea legii, dar procurorul de caz și șeful său de secție decid să ignore evidența și să-l scoată de sub urmărire penală.

În plus, după cum am arătat, în mod cu totul inexplicabil, procurorul șef de secție emite o ordonanță de respingere a plângerii inițiale cu o întârziere de 45 de zile, față de prevederile legii. Motive suficiente să cred că cel care aduce atingere independenței Justiției este chiar Tiberiu Nițu și să-i cer demisia.

În mod similar, consider a fi o atingere adusă independenței Justiției și intervenția vărului-ministru de Justiție Robert Cazanciuc. Nu l-am văzut pe ministrul Robert Cazanciuc a fi activ să ceară Consiliului Superior al Magistraturii declanșarea de verificări cu privire la atingerea independenței Justiției atunci când, de exemplu, Guvernul vărului Ponta a dat Ordonanța 55 din 2014 prin care s-a legalizat migrația politică. Să zicem că nu era treaba domniei sale să se întrebe cu privire la o Ordonanță care suspenda temporar Legea – ca atâtea alte ordonanțe date abuziv de către vărul-premier Victor Ponta. Dar încălcările repetate ale legii făcute în Diaspora cu ocazia alegerilor prezidențiale din noiembrie anul trecut nu sunt treaba auto-sesizării domniei sale? Sau scandalul de viol din județul Vaslui care a scos la iveală o serie de cârdășii între unii magistrați și inculpați? Sau faptul că, în dispreț față de prevederile legii, unei contestații i se răspunde cu o întârziere de 45 de zile?

Ar fi cazul să se verifice dacă nu cumva această stare de cumetrie la nivel înalt în Justiție nu este motiv de politizare și de atingere a independenței acesteia? Pentru acuratețea și transparența actului de Justiție și mai ales a verificărilor cu privire la câtă atingere aduc acestuia declarațiile mele politice, consider că se impune eliminarea oricărei suspiciuni de cumetrie la nivel înalt în ministerul Justiției. Se impune și demisia ministrului Robert Cazanciuc.", transmite Mihai Seplecan intr-un comunicat de presa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.