Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul politic din PSD atinge și Armata: Șeful Statului Major General, înlăturat

facebook.com
afara out sut

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat că nu îi va prelungi mandatul șefului Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Leș a explicat că documentele sunt deja pregătite, iar la 31 decembrie, la expirarea mandatului, Ciucă va fi înlocuit din funcție.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis: scrisoare adresată președintelui

"Nu voi prelungi acest mandat al șefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situație în care s-a prelungi mandatul unui fost șef al Statului Major al Apărării și am dorit să mențin aceeași cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, știu capacitățile domniei sale, știu ce a făcut pentru Armata României și ce poate face", a declarat Gabriel Leș, la Antena 3.

Întrebat ce se întâmplă dacă președintele refuză noua propunere pentru conducerea Statului Major al Apărării, ministrul Apărării a precizat: "Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Discutăm de Armata României și despre un mandat care este la încheiere în acest moment. Nu cred că mă pot gândi la așa ceva din partea președintelui".

Mandatul șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, se încheie pe 31 decembrie 2018.

În mediul politic se zvonește că generalul Nicolae Ciucă este prea apropiat de președintele Klaus Iohannis, tocmai acesta fiind un posibil motiv pentru scoaterea sa din joc. De asemenea sunt destui din cadrul Armatei și din industria de apărare care sunt de părere că e vorba și despre contractele de înzestrare a armatei, în special în zona forțelor navale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.