Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul riscă să ia amploare - Israelul a atacat pe teritoriul Libanului; lovituri împotriva Hezbollah

france24.com
liban

Un avion israelian a atacat luni dimineaţă două celule Hezbollah din Liban care plănuiau să lanseze rachete antitanc şi alte rachete spre Israel, a anunţat armata israeliană, în contextul în care luptele s-au intensificat la graniţa comună a celor două ţări, transmite agenția Reuters.

Hezbollah a precizat că unul dintre luptătorii săi a fost ucis, fără a oferi detalii. Agenţia de ştiri de stat libaneză NNA a raportat un atac aerian israelian la periferia sudică a oraşului Aitaroun, în sudul Libanului. De asemenea, aceasta nu a oferit detalii.

Armata israeliană a declarat că o celulă era adiacentă oraşului israelian Mattat, la aproximativ 13 km sud-vest de Aitaroun. Cealaltă celulă se afla mai la nord, în zona disputată a Fermelor Shebaa. Armata a precizat că a lovit ambele celule înainte ca acestea să tragă.

Nu este clar dacă părţile s-au referit la acelaşi set de incidente. Israelul a declarat ulterior că a lovit mai multe ţinte ale Hezbollah, inclusiv un complex şi un post de observare. Nu au existat raportări imediate cu privire la răniţi sau pagube.

Nordul Israelului, a doua zonă fierbinte după granița cu Fâșia Gaza

Hezbollah, susţinută de Iran, şi Israelul au schimbat focuri de armă la graniţă cu o frecvenţă tot mai mare de când grupul palestinian Hamas a întreprins un atac şoc asupra Israelului pe 7 octombrie, iar Israelul a ripostat cu atacuri aeriene intense asupra Gaza.

Israelul a luat măsuri pentru a evacua 42 de comunităţi de-a lungul frontului său nordic cu Libanul din cauza luptelor, în care, potrivit Hezbollah, cel puţin 27 dintre luptătorii săi au fost ucişi din data de 7 octombrie.

Surse de securitate libaneze spun că 11 luptători ai grupărilor palestiniene din Liban, aliate cu Hezbollah, au fost ucişi în zona de frontieră, alături de patru civili.

Cel puţin cinci soldaţi israelieni şi un civil au fost ucişi de partea israeliană a frontierei, potrivit rapoartelor militare israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.