Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul sângeros continuă între Armenia și Azerbaidjan! Afirmații categorice ale premierului Armeniei: 'Nu poate avea o soluţie diplomatică'

Nikol Paşinian

Premierul armean Nikol Paşinian a apreciat miercuri că nu există o soluţie diplomatică - în acest stadiu - la conflictul cu Azerbaidjanul în enclava separatistă azeră Nagorno Karabah, relatează Reuters. „Tot ceea ce este diplomatic acceptabil pentru partea armeană (...) nu mai este acceptabil pentru Azerbaidjan”, a declarat pentru agenţia rusă Interfax Paşinian, relatează News.ro.

"Trebuie să admitem că problema Nagorno-Karabah, în acest moment şi încă pentru multă vreme, nu poate avea o soluţie diplomatică", a declarat Nikol Paşinian, potrivit Agerpres.

În consecinţă, el le-a cerut "tuturor conducătorilor de oraşe, districte, sate, partide politice, organizaţii civile, cercuri de afaceri, să organizeze unităţi de voluntari" care să lupte de partea separatiştilor în Nagorno-Karabah, împotriva Azerbaidjanului.

Potrivit lui Paşinian, situaţia pe front este "destul de gravă" pentru separatişti.

"Fie victorie, fie înfrângere, nimic altceva. Pentru a câştiga, trebuie cu toţii să formăm unităţi de voluntari", a declarat el, estimând că Azerbaidjanul este pe cale să lanseze "ultimele sale resurse" în luptă.

Mai multe puteri, mai ales Franţa şi Rusia, depun eforturi să pună capăt confruntărilor armate care au reizbucnit la 27 septembrie în enclava separatistă azeră susţinută de Armenia.

Rusia a obţinut două armistiţii, însă amebele sunt încălcate.

Eforturi diplomatice continuă, iar miniştii de Externe armean şi azer s-au dus din nou la Moscova, la negocieri cu oficiali ruşi.

Citește și: Ministrul Sănătății îi liniștește pe cei care se plâng că nu mai sunt locuri în spitale: 'Nu sunt afectate!'

Ei sunt aşteptaţi vineri la Washington, la negocieri la care urmează să participe secretarul de Stat american Mike Pompeo.

Preşedintele armean Armen Sarkissian urma să se întâlnească miercuri, la Bruxelles, cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, cu preşedintele Consiliului European Charles Michel şi cu Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.