Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul serviciilor - CIA încearcă să recruteze cetăţeni ruşi pe internet, Kremlinul evită să comenteze

spionaj

Războiul serviciilor - CIA încearcă să recruteze cetăţeni ruşi pe internet, Kremlinul evită să comenteze

Serviciile de informaţii ruse urmăresc încercările Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA) de a recruta cetăţeni ruşi cu ajutorul reţelelor de socializare, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce CIA a publicat un mesaj video prin care încurajează cetăţenii ruşi ce deţin informaţii sensibile să contacteze serviciul american de spionaj printr-un canal de internet securizat, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Scurtul mesaj video în limba rusă este însoţit de un text care afirmă că CIA doreşte să colaboreze cu ofiţeri din armată, din serviciile de informaţii, cu diplomaţi, cercetători şi cu alte persoane care deţin informaţii despre economia Rusiei şi liderii politici ai acestei ţări.

CIA invită ruşii dornici să lucreze pentru spionajul american să-şi asume un risc imens

"Contactaţi-ne! Probabil că cei din jurul vostru nu doresc să audă adevărul. Dar noi dorim (...) Suntem copleşiţi de minciuni. Dar noi ştim care este realitatea. Realitatea în care trăim. Şi realitatea despre care vorbim în şoaptă", încearcă CIA să convingă în mesajul publicat pe canalul său oficial de YouTube şi pe aplicaţia de mesagerie Telegram, populară în Rusia.

Textul ce însoţeşte imaginile cuprinde şi instrucţiuni de contact prin sistemul online de comunicare anonimă Tor, făcând de asemenea trimitere către un alt clip video ce conţine instrucţiuni de utilizare a acestui sistem.

Publicat la aproape 15 luni de când Rusia a lansat războiul în Ucraina, ţară susţinută de SUA cu arme, informaţii şi fonduri, mesajul emis de CIA invită ruşii dornici să lucreze pentru spionajul american să-şi asume un risc imens. Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a atenţionat compatrioţii să fie vigilenţi împotriva trădătorilor, iar parlamentul de la Moscova a votat luna trecută ca trădarea să fie pedepsită cu cel puţin 20 de ani de închisoare, putând ajunge şi la detenţie pe viaţă.

Întrebat despre acest clip la conferinţa sa de presă zilnică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns că el nu i-a acordat atenţie. "Sunt convins că serviciile noastre speciale monitorizează acest spaţiu aşa cum trebuie. Ştim foarte bine că CIA şi alte servicii de informaţii occidentale nu-şi reduc activitatea pe teritoriul ţării noastre", a adăugat Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.