Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Razie în București! Polițiștii au dat zeci de amenzi și au constatat cinci infracțiuni

www.targoviste.info
razie politie soferi

Poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitelei au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie în cadrul căreia au fost date 73 de amenzi în valoare de 53.000 de lei şi au constatat cinci infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Acţiunea a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Brigada Rutieră a anunţat, duminică dimneaţă, că, în urma unei razii de amploare, poliţiştii rutieri au aplicat 73 de samenzi, în valoare de peste 53.000 de lei şi au constatat 5 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Trei infracţiuni au vizat conducerea unui autovehicul sub influnenţa alcoolului, una conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive şi una deţinerea de substanţe din categoria drogurilor de risc.
De asemenea, au fost reţinute 20 permise de conducere, astfel: 7 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului; 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 4 pentru infracţiunile la regimul rutier; 3 pentru depăşirea vitezei cu peste 50km/h.
Totodată, au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.
Potrivit sursei citate în cadrul raziei, un tânăr în vârstă de 24 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influenţa substanţelor psihoactive.
În urma testării preliminare cu aparatul Drugtest a relevat prezenţa în organism a cocainei.
”În acest context, conducătorul autovehiculului a fost  condus la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal. De asemenea, în urma controlul efectuat, poliţiştii au depistat în autovehicul substanţe din categoria drogurilor de risc. În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de substanţe psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, se arată în comunicatul Poliţiei.
Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni de control, un bărbat în vârstă de 53 de ani a condus o maşină pe o stradă din sectorul 5 sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul Alcooltest a indicat o concentraţie de 0,55 mg/l pur în aerul expirat.
”În acest context, conducatorul autovehicului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării mostrelor biologice iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penala în conformitate cu prevederile art 336 alin.1 din Codul Penal”, transmite Poliţia.
Acţiunea a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.