Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Razii de amploare la terasele din Brașov: Ce au descoperit polițiștii

Shape Energy
Brasov oras

Un număr de patru societăţi comerciale, care nu respectau măsurile de protecţie impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19, au fost depistate de echipele mixte de poliţişti şi comisari de la Protecţia Consumatorilor, în cadrul unui amplu control desfăşurat duminică la terasele din municipiul Braşov.

Conform unui comunicat de presă remis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, în cadrul controlului au fost angrenaţi 18 poliţişti şi patru reprezentanţi ai CRPC Braşov, care au verificat 21 de societăţi comerciale şi au legitimat 101 persoane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Nelu Tătaru trage semnalul: O să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții

Cu acelaşi prilej, au fost depistate şi mai multe nereguli privind nerespectarea obligaţiei de a folosi casele de marcat electronice, dar şi de încălcare a unor măsuri din domeniul protecţiei consumatorilor.

"Cu această ocazie au fost identificate 4 societăţi comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit competenţei instituţiilor abilitate. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi ale O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor", a precizat sursa citată.

Citește și: După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, Cătălin Tolontan și-a modificat ancheta: ‘Interlopul din bandele din Berceni’ a devenit polițist local

Controalele, care s-au desfăşurat în intervalul orar 16,00-20,00, au vizat verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenţii economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber; portul măştilor sanitare de protecţie în locaţiile agenţilor economici care prestează activităţi comerciale de servire; asigurarea, în cazul preparării, comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, a unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Totodată, acţiunea a avut ca scop informarea cetăţenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul stării de alertă şi necesitatea respectării acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.