Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Burleanu, la Sky Sports News: 'Trebuie să aşteptăm toate detaliile acestui incident şi rezultatele anchetei pentru a trage concluzii'

Ziua de Constanta
Razvan Burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, pentru postul britanic Sky Sports News, că ''arbitrii reprezintă standardul pentru respectul pe teren şi pentru respectarea regulilor''.

"Cuvintele pe care le-am auzit cu toţii nu îşi au locul în fotbal, mai ales pentru că arbitrii reprezintă standardul pentru respectul pe teren şi pentru respectarea regulilor", a spus Burleanu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

"Ca federaţie, nu doar că respectăm valorile UEFA în ce priveşte incluziunea socială, antirasismul şi eradicarea discursului urii, noi şi promovăm aceste valori. Dacă se va dovedi că a fost vorba de rasism, eu nu voi accepta în niciun fel aşa ceva", a adăugat Burleanu.

"Trebuie să aşteptăm toate detaliile acestui incident şi rezultatele anchetei pentru a trage concluzii. Cred că este evident că nu a existat intenţia de a jigni pe cineva", a completat preşedintele FRF.

Meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, suspendat marţi seara, în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza remarcilor rasiste ale arbitrului de rezervă Sebastian Colţescu, va fi reluat miercuri cu o nouă brigadă de arbitri.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG, au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând remarci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi în cazul unei persoane albe.

Dacă va fi găsit vinovat de UEFA, Colţescu va primi o suspendare de cel puţin 10 meciuri în cupele europene sau orice altă sancţiune pe care forul fotbalistic european o consideră adecvată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.