Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Chereceș anunță REZULTATELE unui studiu NOU: Vaccinurile PROTEJEAZĂ împotriva Omicron

razvan chereches

Vaccinul Pfizer oferă protecție în fața Omicron, noua variantă a virusului SARS CoV-2, susține expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș. Protecția nu este completă, dar suficientă, spune Cherecheș. Expertul român a analizat ultimul studiu despre varianta Omicron.

„Vești bune - vaccinarea și infecția naturală anterioară ne protejează de Omicron (nu complet, dar suficient). Studiul făcut pe vaccinul Pfizer arată o scădere a eficacității vaccinului, dar protecția rămâne - Omicron nu a reușit să evadeze imunologic”, a anunțat Răzvan Cherecheș.

Expertul a explicat modul în care acționează noua variantă a virusului. Concluzia este că doza trei a vaccinului devine foarte importantă.

„Partea bună este că Omicron încă folosește receptorii ACE2, la fel ca celelalte tulpini de SARS-CoV-2, ceea ce îl face vulnerabil la anticorpi. În protecția contra Omicron, devine o chestiune de număr de anticorpi - doza a 3-a devine extrem de importantă la 6 luni după doza 2 sau infecție naturală (ca o modalitate de stimulare a numărului de anticopi circulanți)”, a precizat Răzvan Cherecheș.

Doi români care au călătorit în Africa de Sud s-au infectat cu Omicron, dar numărul ar putea crește dacă testele vor confirma prezența virusului și la alte persoane. Vaccinul Pfizer oferă protecție în fața Omicron, noua variantă a virusului SARS CoV-2, susține expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș. Protecția nu este completă, dar suficientă, spune Cherecheș.

Expertul român a analizat ultimul studiu despre varianta Omicron.

„Vești bune - vaccinarea și infecția naturală anterioară ne protejează de Omicron (nu complet, dar suficient). Studiul făcut pe vaccinul Pfizer arată o scădere a eficacității vaccinului, dar protecția rămâne - Omicron nu a reușit să evadeze imunologic”, a anunțat Răzvan Cherecheș. Expertul a explicat modul în care acționează noua variantă a virusului. Concluzia este că doza trei a vaccinului devine foarte importantă.

„Partea bună este că Omicron încă folosește receptorii ACE2, la fel ca celelalte tulpini de SARS-CoV-2, ceea ce îl face vulnerabil la anticorpi. În protecția contra Omicron, devine o chestiune de număr de anticorpi - doza a 3-a devine extrem de importantă la 6 luni după doza 2 sau infecție naturală (ca o modalitate de stimulare a numărului de anticopi circulanți)”, a precizat Răzvan Cherecheș. Doi români care au călătorit în Africa de Sud s-au infectat cu Omicron, dar numărul ar putea crește dacă testele vor confirma prezența virusului și la alte persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.