Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Cherecheș identifică unul dintre vinovații eșecului campaniei de vaccinare: Este cel mai vechi secretar de stat, adus de Victor Ponta în Guvern

razvan chereches

Medicul Răzvan Cherecheș, șeful catedrei de sănătate publică de la Universitatea Babeș-Bolyai, a lansat un val de acuzații la adresa Secretariatului de Stat pentru Culte în cadrul unei dezbaterii online „Sănătatea în timp de pandemie: între Ecclesiast și Știință” organizată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, sâmbătă, 20 noiembrie 2021, în parteneriat cu TVR și Trinitas Tv. În opinia ilustrului om de știință, cel mai vechi secretar de stat din Guvern, Victor Opaschi, adus de Victor Ponta în executiv pe când era premier, este printre vinovații pentru eșecul campaniei de vaccinare. De altfel, Opaschi este cel mai vechi secretar de stat, el rezistând la toate schimbările de premier.

„Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facem în România este să începem să fim transparenți și să arătăm cu degetul inclusiv către instituțiile care au greșit la un moment dat. Din perspectiva mea, unde noi am ratat startul a fost că nu am comunicat, nu i-am adus la masă pe toți.

Secretariatul de Stat pentru Culte nu s-a implicat și nu și-a făcut treaba să țină Bisericile implicate și informate. Altfel ar fi stat lucrurile dacă din momentul zero s-ar fi zis „Oameni buni, trebuie să începem să luăm măsuri restrictive. Să vedem cum putem s-o facem fără să se simtă credincioșii atacați și fără să se simtă Biserica atacată pentru că nu astă e scopul”. Asta era treaba, asta era misiunea Secretariatului de Stat pentru Culte. Această instituție trebuie reformată!”, a spus Răzvan Cherecheș.

La dezbatere au participat și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Șerban Tarciziu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice, părintele Constantin Necula, cercetătorul epidemiolog Ștefan Dascălu de la Universitatea din Oxford și Ionuț Stanimir, expert în comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.