Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Cuc a făcut promisiunea pe care toţi bucureştenii o aşteaptă: cuvântul ministrului este acum în joc

Inquam Photos/ Octav Ganea
Razvan Cuc

Magistrala 5 de metrou Eroilor-Drumul Taberei va fi finalizată în luna decembrie a acestui an, a declarat joi seara, la Palatul Victoria, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, potrivit agerpres.ro.

"Magistrala 5 de metrou va fi finalizată în luna decembrie în cursul acestui an. Valoarea proiectelor lansate în ceea ce priveşte transportul cu metroul se ridică la 11,9 miliarde de lei, în perioada 2017 - 2019", a menţionat ministrul de resort.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret

Răzvan Cuc a amintit, printre investiţii, achiziţia de trenuri noi sau sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

Potrivit ministrului Transporturilor, fondurile absorbite pe această componentă, de metrou, se ridică la 775 milioane de euro în perioada 2017 - 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.