Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Re>Patriot își atinge obiectivul: Diaspora este de azi Prioritate Națională

repatriot

Președintele României, Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au declarat astăzi că Diaspora este Prioritate Națională, ceea ce înseamnă că statul își va asumă politici care să susțină românii plecați în străinătate, așa cum a propus Romanian Business Leaders prin proiectul Re>Patriot, lansat în urmă cu un an.

„Vorbim de multe ori despre pierderea pe care o reprezintă plecarea românilor în străinătate. Într-o altă abordare însă, putem să vedem și oportunitatea oferită de prezența unei Diaspore puternice peste hotare”, a spus Klaus Iohannis, la conferința „Diaspora românească – vector de dezvoltare”, organizată de Administrația Prezindențială.

Re>Patriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat iniațiat în urma cu un an de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori și executivi de top, conduși de Marius Bostan, membru RBL, actualmente Ministrul Comunicațiilor și pentru Societății Informaționale. Participarea acestora se face pe baza de voluntariat cu scopul de a oferi inspirație și consiliere românilor plecați care vor să investească în România.

Conform studiului „Românii din Diaspora” realizat de Open-I Research pentru RBL și prezentat astăzi în conferință,  62% dintre românii intervievați declară că doresc să investească în România, principalele domenii vizate fiind turismul și agricultura. De asemenea, principala bariera pentru care nu revin în țară este corupția (83%), însă s-ar întoarce pentru a fi alături de cei dragi (58%), conform aceluiași studiu.

„Re>Patriot împlinește un an. Unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus când am plecat la drum a fost ca Diaspora să devină Prioritate Națională. Astăzi este o zi importantă pentru Diaspora României” a spus Felix Tătaru, unul din liderii Re>Patriot, prezenți la conferința organizată la Palatul Prezidențial.
Re>Patriot își propune că în 2018 să devină o platformă completă care să ofere consultanță pro-bono astfel încât banii românilor din Diaspora să fie investiții reale în România, nu doar o supapă pentru susținerea consumului intern.

„România a suferit valuri de emigrare succesive în ultimii 70 de ani. Au plecat prea mulți și prea buni. Peste 4 milioane de suflete. Au plecat în căutarea prosperității și libertății. Cei mai mulți din cauza greutăților. Au rămas familii destrămate, copii fără mame, cu sufletul plâns.
Așa s-au creat doua Românii. Una aici și alta în Diaspora. Noi vrem o singură Românie. Credem că prima prioritate este atragerea întreprinzătorilor, a creatorilor de locuri de muncă și valoare. Numai prin dezvoltare economică vom putea păstra sau aduce înapoi medici, profesori, specialiști IT&C. Internetul este cel mai ușor mod prin care cele doua Românii se vor uni”, declară Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor și pentru Societății Informaționale și inițiatorul proiectului Re>Patriot.

Despre Re>Patriot
Re>Patriot este o platformă de inspirație și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară.
Prin conferințele Re>Patriot din toată Europa și din țară, dar și prin platforma www.repatriot.ro românii din Diaspora pot accesa informații, consultanță și oportunități din țară pentru a deveni antreprenori acasă, sau pentru a sprijini România de unde se află.
Obiectivul principal al Re>Patriot este ca Diaspora să devină Prioritate Națională.

Despre Fundația Romanian Business Leaders
Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca România să devină o ţară mai bună pentru business-ul responsabil şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Pentru alte detalii, accesați aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.