Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția șefei CSM, după ce Guvernul Grindeanu a anunțat că NU renunță la OUG / UPDATE

Inquam Photos / George Calin
Mariana Ghena presedintele CSM inquam

Președintele CSM, Mariana Ghena, a declarat la sediul instituției că „sistemul judiciar nu este destabilizat” în momentul de față și nu poate comenta decizia Guvernului de a nu renunța la Ordonanța privind modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală.

„Acest lucru nu pot să-l comentez. Pozițiile pe care le-am avut, au fost poziții legale, procedurale, constituționale și le-am exprimat ca atare. (...) Nu cred că se pune problema a discuta urgența cu abuzul în serviciu sau cu oricare dintre infracțiunile prevăzute în OUG. Procedura însăși se raportează urgenței. Atâta vreme cât CSM a apreciat la momentul respectiv că nu sunt îndepinite condițiile urgenței, a avut în vedere întreaga OUG și nu o infracține sau alta. Suntem un sistem judiciar putenic. Suntem un sistem judiciar echilibrat. Ne-am exprimat poziția echilibrată. A fost percepută ca atare cel puțin de sistemul judicar, dacă nu de întreaga societate.”, a declarat șefa CSM.

De asemenea, șefa CSM a comentat declarațiile magistratului Gabriela Baltag, care a criticat prezența lui Iohannis la ședința CSM de miercuri, dar și demersul CSM de sesizare a CCR, afirmând să magistraţii trebuie să aplice legea, nu să o redacteze.

„Este adevărat că nu procurorii și judecătorii fac legea. Judecătorii și procurorii aplică legea. Afirmațiile doamnei judecător Baltag îi aparțin, răspunde pentru afirmațiile pe care le face. Ideea este că nu există nicio interferență politică. Niciunul dintre membrii CSM nu au simțit-o, nu au perceput-o, nu ne-am gândit că ar fi o asemenea situație indusă de către politic. Noi suntem un corp independent așa cum prevede Constituția. Ne menținem în aceste limite astfel încât declarațiile doamnei judecător îi aparțin.”, a mai spus șefa CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.