Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția șefei ÎCCJ după ce Iohannis a promulgat Legea 304 privind organizarea judiciară: 'Văd că nu interesează pe nimeni'

adevarul.ro
cristina tarcea

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a avut o primă reacție după ce Klaus Iohannis a promulgat proiectul care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. Tarcea a spus că legea nu cuprinde niște dispoziții tranzitorii și este curioasă dacă se va face ceva în sensul facilității intrării în vigoare a acestor dispoziții legale.

„Legislația nu cred că trebuie modificată, pentru că există procedura de constatare a eventualelor încălcări ale independenței. Cred că ar trebui să ne gândim serios la o reglementare, care să creeze efecte juridice unei hotărâri prin care se constată încălcări ale independenței justiției. (...) Deocamdată nu mă îngrijorează nimic, pentru că a intrat în vigoare Legea 304, care nu cuprinde niște dispoziții tranzitorii și sunt tare curioasă dacă se va face ceva în sensul facilității intrării în vigoare a acestor dispoziții legale, atâta timp cât această lege face referire la niste texte din modificările aduse legilor 317 și 303, care nu au intrat încă în vigoare, dar văd că nu interesează pe nimeni.”, a spus Cristina Tarcea.

Întrebată dacă această lege, deşi intrată în vigoare, nu va produce efecte, şefa instanţei supreme a spus: ”Dacă nu se vor lua măsuri organizatorice – indiferent de ce natură – cred că nu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.