Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția foștilor vicepreședinți PNL ai CJ Sibiu, după perchezițiile DNA

evz.ro
dna

Foştii vicepreşedinţi liberali ai Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, care au lucrat cu preşedintele Ioan Cindrea, Constantin Şovăială şi Marcel Luca, susţin că sunt nevinovaţi şi că nu sunt vizaţi de ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). 

Într-o declaraţie acordată AGERPRES, fostul vicepreşedinte al CJ Sibiu, Constantin Şovăială, spune că nu ştie nimic de contractele verificate de procurorii DNA. 

Prima descindere DNA la CJ Sibiu a avut loc în luna aprilie 2016, când Constantin Şovăială ocupa funcţia de preşedinte interimar al instituţiei. Şovăială l-a înlocuit la preşedinţia CJ Sibiu pe social-democratul Ioan Cindrea, schimbat din funcţie după ce a fost condamnat în septembrie 2015, de judecătorii ÎCCJ, la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul parlamentar în perioada cât a fost deputat.

Performanță ISTORICĂ pentru România în Chimie. Legătura cu plagiatul lui Ponta

Schimbare MAJORĂ de azi. Dispare impozitul de 16% pe salariu


"Nu sunt vizat de anchetă şi nu am fost chemat la audieri. Când eram preşedinte, în aprilie, a venit DNA şi a luat copii după documente. Pe urmă, DNA ne-a cerut periodic copii după anumite documente", a spus Constantin Şovăială. 

Întrebat dacă ştia de contractele anchetate de DNA din timpul mandatului de vicepreşedinte al CJ Sibiu, el a negat. 

Constantin Şovăială este consilier judeţean şi ocupă şi funcţia de consilier în cabinetul actualului preşedinte al CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. 

Aflat în prezent în concediu de odihnă, vicepreşedintele Marcel Luca, care este în această funcţie din 2013, spune că nu e vizat de ancheta DNA, dar că a fost chemat la audieri la Alba Iulia după prima descindere din aprilie.

LISTA jurnaliștilor vedetă pe care Vântu regretă că i-a plătit


"Da, am fost chemat şi eu. (n.r. la audierile DNA la Alba Iulia). Nu sunt vizat de anchetă. Contractele le semnează numai preşedintele şi secretarul", a declarat Marcel Luca. 

Contactat de corespondentul AGERPRES, fostul preşedinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, vizat de ancheta DNA, nu a dorit să comenteze situaţia. 

Procurorii DNA efectuează percheziţii, luni, în 11 locaţii situate în municipiul Sibiu, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora, comise în perioada 2011 - 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.