Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Inspecției Judiciare după ce șefa DNA a spus că 'rostul unui control nu e acela de a vâna greșeli'

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

Inspectorul judiciar Monica Pleşea, care a făcut parte din echipa de control la DNA, a reacționat dur în cadrul ședinței CSM, după ce Laura Codruța Kovesi a susținut vineri că „rostul unui control nu este acela de a vâna greșeli”.

„Rolul unui control nu este acela de a vâna greşeli, este foarte adevărat. Noi nu am vânat greşeli. Dar în acelaşi timp, rolul unui raport nu este acela de a aduce laude neasemuite şefilor pe care îi controlăm. Rolul unui control este acela de a constata cu obiectivitate şi de a consemna cu obiectivitate în raport ceea ce inspectorii au constatat. Urmare a acestor constatări, este că trag nişte concluzii. Urmare a acestor concluzii, se fac propuneri în vederea eficientizării activităţii. Presupun că aceste laude sunt lăsate de aceste rapoarte de bilanţ”, a spus inspectorul în fața magistraților CSM.

Cu privire la distribuirea dosarelor, inspectorul a spus că „a fost prezentat cât se poate de eronat de dna procurer șef al DNA. Doamna a afirmat la un moment dat că n-ar avea ce face cu dosarele lăsate de procurori, care au plecat sau care s-au îmbolnăvit. Cum să rămână cu 300 de dosare și să nu le repartizeze?”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.