Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Alexandru Cumpănașu la explicațiile UDMR privind Steagul Negru de pe Primăria Miercurea Ciuc de Ziua Imnului Național

arhiva personala
Alexandru Cumpanasu

Prezența unui steag negru pe Primăria din Miercurea Ciuc chiar de Ziua Imnului Național continuă să facă valuri. După ce președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a spus că prezența steagului negru a fost doar ”o pură coincidență” și era legată de un deces din oraș, Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR și cel care a făcut publică prezența steagului negru pe primărie a reacționat dur. El susține că un steag negru a fost prezent pe Primăria Miercurea Ciuc și în 24 ianuarie când românii sărbătoresc unirea mică sau unirea Moldovei cu Țara Românească:

HAI SA RADEM CU UDMR. Mai bine taceau. Spun ei ca a murit un cetatean din urbe si este o coincidenta nefericita...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Dar sa nu ne ia de prosti nesimtitii astia!. INTREBARE PT UDMR: A FOST COINCIDENTA SI DECES SI PE 24 IANUARIE cand a fost iarasi arborat steagul negru?!?! Vedeti poza de mai jos...dintr-un cotidian central din 24 ianuarie. NESIMTITILOR!!!. NU ne puneti INTELIGENTA si RABDAREA la incercare!!!!. Iata ce declara ca o "COINCIDENTA NEFERICITA" deputatul UDMR de Covasna Kulcsar Terza Jozsef:
"Trebuie să fie anul doliului 2018. Din punctul nostru de vedere, este anul doliului în România și, dacă se pune un steag tricolor pentru sărbătoare, trebuie pus și un steag negru (…) Sper ca populația de etnie română să înțeleagă că ne dorim pace, liniște și bucurie, dar dorim și ca drepturile comunității noastre, ale copiilor noștri să fie respectate’, a mai spus Kulcsar Terza Jozsef, el precizând că a făcut aceste considerații în nume personal, și nu ale grupului UDMR din care face parte.
(Sursa: Agerpres)
SI AICI RASPUNSUL PENIBIL DE AZI AL UDMR: 
"Steagul negru a fost arborat sâmbătă pe Primăria Sfântu Gheorghe, după decesul unui cetățean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”. Așa se procedează de peste 20 de ani de când se acordă această distincție. Când moare o persoană care a primit această distincție se arborează steagul negru în ziua decesului și de îndepartează după înmormântare. Steagul a fost pus sâmbătă și va fi dat joi luni. Nu a fost nimic planificat, este o coincidență nefericită și neplăcută”, a declarat, pentru Mediafax, președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.