Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce Rudolph Giuliani a recunoscut că a fost plătit ca să-i scrie lui Klaus Iohannis: 'A făcut acest demers cu știință'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu parlament

Călin Popescu Tăriceanu spune că Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, s-a informat despre situația din România înainte de a transmite scrisoarea autorităților române și a făcut acest demers în cunoștință de cauză.

”Atâta vreme cât activitățile de lobby se desfășoară legal și sunt remunerate, nu, nu are nicio legătură. Mai mult decât atât, firmele de lobby îmbrățișează o cauză pe care urmează să o susțină oficial dacă cred în ea, ceea ce înseamnă că Giuliani în prealabil s-a informat despre situația din România și a făcut acest demers în cunoștință de cauză”, a declarat liderul ALDE la Mamaia, întrebat despre declarația lui Giuliani, care, potrivit publicației Politico.eu, a spus că a fost plătit pentru a face lobby în România, scrie mediafax.ro.

Citește și: George Maior convocat în Centrala MAE. Despre ce este vorba

Publicația Politico.eu îl citează, marți, pe Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, care spune că a primit un onorariu pentru a transmite scrioarea autorităților române, iar aceasta se bazează pe un raport al fostului director FBI, Louis Freeh.

"Ei îmi plătesc onorariul", a spus Rudolph Giuliani, citat de Politico.eu.

Citește și: O mare companie românească are un nou director. Despre cine este vorba

Politico.eu notează că avocatul președintelui american Donald Trump a fost plătit de o firmă globală de consultanță când a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare președintelui Iohannis prin care cerea verificarea protocoalelor PG-SRI și stoparea presiunile asupra judecătorilor.

Giuliani, care îl reprezintă public pe liderul de la Casa Albă, a declarat pentru site-ul Politico.eu că scrisoarea sa "se bazează pe un raport revizuit" de fostul director FBI, Louis Freeh, care în prezent deține o firmă globală de consultanță numită Freeh Group International Solutions.

Citește și: Reacție-fulger! Primăria Capitalei acuză că au fost lansate din nou minciuni în spațiul public!

Acesta nu a menționat cu cât a fost plătit, însă a sugerat că toate întrebările ar trebui redirecționate companiei Freeh Group. Reprezentanții firmei de consultanță nu au răspuns, mai scrie Politico.

În scrisoarea trimisă săptămâna trecută de avocatul lui Donald Trump autorităților din România sunt contestate abuzurile din justiție și se cere o analiză a protocoalelor secrete. Giuliani spune că e nevoie de o comisie de judecători internaționali care să facă o analiză corectă și că trebuie identificați magistrații care sunt vizați de dosarele DNA.

Citește și: Anunț important de la FISC. Ce trebuie să știe toți românii

Scrisoarea a ajuns la președintele Klaus Iohannis, dar și la șefii celor două Camere ale Parlamentului și la biroul Vioricăi Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.