Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Klaus Iohannis la apelul procurorilor DIICOT de a nu-l numi pe Felix Bănilă la conducerea Direcției

Inquam Photos/Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a spus marți, referitor la scrisoarea procurorilor DIICOT care îi cer să nu-l numească pe Felix Bănilă în funcție, că trebuie să ia o decizie în această chestiune.

„Răspunsul pe care îl am o să-l aflați atunci când este, fiindcă eu trebuie să iau o decizie în această chestiune, dar asta nu așa pe stradă”, a spus Klaus Iohannis.

Procurorii DIICOT au decis, luni, în Adunarea Generală, să îi trimită preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care să îi ceară să respingă propunerea ministrului Justiţiei de numire a procurorului Felix Bănilă la conducerea DIICOT, potrivit unor surse din rândul procurorilor.

Sursele citate au declarat că Adunarea Generală a DIICOT a luat această decizie cu 154 de voturi "pentru" şi 47 "împotrivă".

Conform legii, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

În 11 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a procurorului Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.