Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Mircea Sandu la arestarea lui Michel Platini - Acuză jocurile politice

www.realitatea.net
Mircea Sandu

Michel Platini a fost arestat astăzi în Franța, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Fostul președinte de la FRF, Mircea Sandu, de altfel un apropiat al francezului, consideră că totul este legat de anumite jocuri politice pe care ar fi putut să le facă fostul președinte UEFA, la anumite presiuni, potrivit digisport.ro.

”Dacă a făcut jocuri politice și a dat campionatul celor din Qatar la presiune politică este problema lui. Dacă faci jocuri politice trebuie să plătești. Nu am ce să comentez foarte multe.”, a spus Mircea Sandu pentru Digi Sport.

După primirea organizării CM 2022, Qatar a preluat PSG

La vremea respectivă, după ce i-a fost atribuită Qatarului Cupa Mondială din 2022, s-a speculat în presă despre faptul că una dintre condițiile puse de francez a fost ca cei din Qatar să se implice financiar în fotbalul din Franța.

Citește și: O nouă formulă de Guvern negociată de opoziție. SURPRIZE majore pentru toate funcțiile guvernamentale. Martor la negocieri: `E ca la piață`

Acest lucru s-a și întâmplat, PSG a fost preluată în 2011 Qatar Sport Investments, iar în acest moment, echipa din capitala Franței a făcut cele mai scumpe transferuri din fotbalul mondial. Vorbim aici despre achizițiile lui Neymar și Mbappe. Brazilianul a fost cumpărat pentru 222 miloane de euro, iar francezul în schimbul sumei de 180 de milioane de euro.

Michel Platini a fost preşedintele forului continental între 2007 şi 2015, când şi-a pierdut postul din cauza Comisia de Etică a FIFA.

Michel Platini a fost arestat în Franța

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a fost arestat în ancheta care investighează condiţiile suspecte în care Qatarului i-a fost acordată organizarea Cupei Mondiale din 2022.

Platini a fost reţinut pentru audieri de procurorii anticorupţie. Francezul este acuzat de luare de mită într-unul din cele mai mari scandaluri de corupţie din fotbalul mondial.

Audierea are loc în cadrul anchetei ordonate de Parchetul Financiar Naţional, care "vizează fapte prezumtive de corupţie activă şi pasivă comise de către persoane care nu îşi exercită o funcţie publică'', în cazul atribuirii turneului din 2022 al Cupei Mondiale Qatarului.

În 2016, Parchetul Financiar Național deschisese o anchetă preliminară pentru ''corupţie privată'', ''asociere în scop criminal'', ''trafic de influenţă şi tăinuire de trafic de influenţă'' în legătură cu atribuirea CM 2022. Platini, care a recunoscut că a votat pentru Qatar la scrutinul atribuirii din 2 decembrie 2010, fusese deja audiat ca martor în decembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.