Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Tudorel Toader după ce 'procuroarea lui Dragnea' a intrat în vizorul IJ: 'Este problema Inspecției Judiciare'

Inquam Photos/Octav Ganea
Tudorel Toader sedinta de guvern

Tudorel Toader a declarat joi dimineață că a aflat din presă faptul că Inspecția Judiciară s-a autosesizat și verifică dacă procurorul Alexandra Lăncrănjan a săvârşit o abatere disciplinară după schimbul de replici cu ministrul Justiției.

„Cu privire la faptul că Inspecția Judiciară s-a autosesizat, am aflat și eu ieri de la cineva dintre dvs din media. Este problema Inspecției Judiciare. Întrebați-o pe dânsa și eu cred că a făcut referire expresă la elementele constitutive privind cele două infracțiuni, art 297 din Codul penal român, art. 266 Codul penal din Germania. Partea specială a dreptului penal este o disciplină extrem de riguroasă”, a spus Tudorel Toader, la sediul MJ.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu şi face verificări după schimbul de replici de sâmbătă, de pe Facebook, dintre ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Alexandra Lăncrănjan pe tema modului în care este reglementat abuzul în serviciu în Germania. IJ verifică dacă procurorul a săvârşit o abatere disciplinară, caz în care va fi cercetat disciplinar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.