Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIA naționaliștilor români după 'sfaturile' venite de la Budapesta

harta_politica_Ungaria

Naționaliștii români dau o replică dură extremiștilor maghiari din Partidul Jobbik după ce liderul lor a recomandat în cadrul unui interviu modificarea Constituției României pentru a permite autonomie teritorială pe baze etnice pentru secui. ”Trebuie reconsiderat cât din actualul teritoriu al Ungariei este îndreptățit să-i aparțină Budapestei” le replică cei din Partidul România Unită.

”Politicienii Ungariei sunt tot mai obraznici cu privire la politica internă a României. Faptul că liderul Jobbik, Vona Gabor, ne transmite propuneri de modificare a Constituției pentru a permite autonomia teritorială pe criterii etnice, reprezintă un pas înainte al insistenței Ungariei de a se amesteca în România.

În istorie, lăcomia Ungariei cu privire la teritoriile vecinilor a fost pedepsită cu micșorarea statului maghiar. Dacă Jobbik își permite să ne propună modificarea Constituției și cedarea unui teritoriu românesc în avantajul politicii maghiare, atunci probabil că, din nou, Ungaria se crede o țară prea mare și ar trebui micșorată.

Dacă tot vorbim de modificări teritoriale, trebuie reconsiderat cât din actualul teritoriu al Ungariei este îndreptățit să-i aparțină Budapestei, iar Ungaria trebuie să primească o lecție ca în 1918 dacă insistă să obțină ce nu îi aparține.

Ungaria a fost întotdeauna un stat prea mare și prea agresiv, iar lecția Trianonului nu i-a fost suficientă. Ungaria are nevoie de un nou Trianon și de o scurtare a nasului și a teritoriului pentru a nu se mai amesteca în organizarea țărilor vecine! Dacă fiecare din țările care înconjoară Ungaria și-ar reclama zonele istorice care acum sunt în componența Ungariei, din acest stat ar mai rămâne numai Budapesta!”, susține Bogdan Diaconu, președintele PRU, într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.