Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția PNL, după ce Curtea Constituțională a trântit Ordonanța traseiștilor

sigla noua pnl

Sesizarea PNL de a declara neconstituțională OUG 55, prin care s-a reglementat traseismul politic în campanie, a fost acceptată de Curtea Constituțională. Liberalii vor solicita ca prin legea ce va fi dată în Parlament, prin care se pune în acord cu decizia Curții, toți aleșii care au migrat pe OUG 55 să își piardă mandatele.

Citește și: CCR trânteşte Ordonanţa traseiştilor

”Curtea Constituțională practic, astăzi, consfințește ceea ce noi, liberalii, spunem dinaintea campaniei electorale și anume că migrația aleșilor locali este un lucru extrem de nesănătos pentru democrație și a fost folosită de PSD strict în scopul câștigării alegerilor de către Victor Ponta.

REACTIA PSD

Așteptăm redactarea deciziei pentru a vedea care sunt efectele pe care Curtea le prevede cu privire la această lege și vom vedea cum se va poziționa PSD și majoritatea parlamentară care susține guvernul PSD cu privire la acest fenomen al migrației politice, care va fi reglementat într-un viitor proiect de lege”, a declarat Alina Gorghiu, pentru stiripesurse.ro.

Întrebată care este consecința pe care PNL o așteaptă în continuare, Alina Gorghiu a precizat că liberalii urmăresc pierderea mandatelor de către toți aleșii locali care au migrat pe OUG 55, inclusiv cei care au venit în PNL.

”Efectele acestei decizii trebuie să însemne concretizarea pierderii mandatelor acestor aleși locali care încălcând Constituția României au migrat de la un partid la altul, încălcând voința electoratului la urne la momentul la care au fost aleși. În concluzie, noi asta urmărim: aleșii locali care au migrat să își piardă mandatul”, a mai precizat Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.