Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția PNL la acuzarea lui Ion Iliescu

pnl

Dupa ce fostul presedinte Ion Iliescu a fost pus sub învinuire pentru crime împotriva umanităţii, co-presedintele PNL Alina Gorghiu spune ca "aducerea în fața justiției a celor vinovați" pentru mineriada din 1990 este o reparatie "obligatorie".

"Mineriada din 1990 a umbrit începuturile democrației românești. Cunoașterea adevărului și aducerea în fața justiției a celor vinovați pentru evenimentele tragice de atunci sunt reparații obligatorii într-un stat de drept și necesare - față de oamenii care au suferit atunci, dar și față de întreg poporul român. Oricât de târzie, recunoașterea crimelor îndreptate împotriva cetățeanului, a partidelor politice și a presei democratice trebuie să aibă loc într-o Românie democratică și europeană", a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

"Partidul Național Liberal, în istoria sa de 140 de ani, nu s-a îndreptat niciodată împotriva unei persoane, ci a luptat împotriva tuturor ideilor, doctrinelor și a ideologiilor care au cenzurat sau anulat o valoare fundamentală care este libertatea. Evenimentele din 13-15 iunie au fost exemplul clasic al reacției împotriva conceptului de libertate și a libertăților cetățenești. Folosirea forței împotriva individului, a cetățeanului nu a fost și nu va fi niciodată acceptată de Partidul Național Liberal", mai spune aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.