Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Rompetrol după audierea lui Sorin Blejnar la DIICOT

rompetrol

Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a fost audiat la DIICOT într-un dosar în care a fost interceptat în timp ce vorbea cu președintele de atunci al României, Traian Băsescu.

Citește și: Cum a fost INTERCEPTAT Traian Băsescu într-o conversație telefonică / STENOGRAME

Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al KMG International (fostul Rompetrol Group), consideră că autoritățile române au mers prea departe, într-un mesaj pentru adevarul.ro. „Aceste stenograme nu mai necesită alte explicaţii, conţinutul lor este foarte clar. Dar pentru mine este mai important faptul că demonstrează influenţa autorităţilor într-o chestiune care nu mai este doar o dispută comercială. Autorităţile române încearcă să schimbe regulile în timpul jocului – fapt care nu este posibil. Implicarea statului în această problemă a depăşit limitele comercialului, dar sper că anul acesta nu se va întâmpla la fel. Dacă mă întrebaţi dacă e normal sau nu, voi spune că nu cred că este, că nu ar fi trebuit înregistrată sau publicată o astfel de conversaţie“ a spus acesta, chiar şi în contextul în care faptele demonstrează implicarea fostului şef al statului, Traian Băsescu, în gestionarea celor 54 de milioane plătite de Rompetrol către ANAF.

Vicepreşedintele senior al KMG International a mai adăugat că statul de drept în România nu a fost respectat în această problemă: „Nu poţi să înregistrezi conversaţiile oamenilor fără să ştie asta, dar nici nu poţi să storci companiile de toţi banii pe care-i fac. Nu poţi să acţionezi în aceste moduri.“, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.