Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția unui lider UDMR la atentatul dejucat în Covasna

tinutul secuiesc

Preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor, a declarat marţi, că extremiştii de genul celui suspectat că intenţiona să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localităţii Târgu Secuiesc, în timpul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, nu au ce căuta în societatea românească şi în cea transilvană.

'Cred că nu este bine venit un astfel de caz, pentru că respectul reciproc este foarte important, trebuie să respectăm Ziua Naţională a românilor. Dacă s-a întâmplat asta, e foarte păcat, chiar acum când în mai multe locuri din Europa sunt conflicte de natură teroristă. Şi din această perspectivă acţiunea de la Târgu Secuiesc nu a fost binevenită. Nu ştiu dacă organizaţia respectivă (HVIM n.r.) îşi asumă responsabilitatea pentru acest membru, pentru acest cetăţean. Dacă da, atunci trebuie analizată problema şi oricum nu au ce căuta extremişti de acest gen în societatea românească, în cea transilvană. Altfel este o acţiune personală a unui cetăţean iresponsabil', a susţinut liderul UDMR Mureş, potrivit Agerpres.

Procurorii DIICOT au reţinut marţi, pentru 24 de ore, un 'membru marcant al extensiei în România' a structurii naţionalist-extremiste 'Mişcarea de Tineret 64 de Comitate' - HVIM din Ungaria pentru că intenţiona să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localităţii Târgu Secuiesc din judeţul Covasna, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, informează un comunicat transmis de DIICOT.

Citește și: El e teroristul care a vrut să detoneze o bombă la Târgu-Secuiesc

Citește și: ALERTĂ - Terorist reţinut în România. Plănuia un atentat la parada de 1 Decembrie

Citește și: România e în stare de ȘOC: Anunțul venit de la SRI după ATENTATUL CU BOMBĂ dejucat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.