Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ din ALDE după incidentul cu Valer Dorneanu: 'Aceste situații nu pot fi neglijate la nesfârșit de către instituțiile abilitate'

rtv.net
valer dorneanu

Vicepreședintele ALDE Alexandru Băișanu a declarat, luni, urmare a incidentul în care a fost implicat președintele CCR, Valer Dorneanu, că ”asistăm la o puternică radicalizare a grupurilor de protestatari, iar această atitudine poate oricând să degenereze în violență fizică”.

”Incidentul care l-a avut în centru pe Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, reprezintă o consecință a încurajării unor atitudini care nu fac decât să incite la violență de limbaj, ce poate oricând degenera în violență fizică. Violența de limbaj, alături de hărțuirea unor persoane, a unor oficiali ai statului român este inadmisibilă pentru o societate europeană. Nu este pentru prima dată când persoane care se prezintă drept protestatari, lideri ai manifestațiilor publice, acționează împotriva unor oficiali ai statului. Dacă în luna iunie vedeam o parte din aceleași persoane agresând un parlamentar, acum avem de a face cu hărțuirea președintelui CCR. Aceste situații nu pot fi neglijate la nesfârșit de către instituțiile abilitate”, a declarat Alexandru Băișanu, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Vicepreședintele ALDE a afirmat că este necesar ca ”procuratura să ia măsuri”.

ALERTĂ - Preşedintele Republicii Moldova, suspendat din funcție pentru a 4-a oară

”Procurorul general, cel preocupat mai degrabă de bătăliile sale politice, în virtutea atribuțiilor pe care le are, ar trebui să se autosesizeze. Indiferența instituțiilor de ordine și a procuraturii față de aceste acțiuni nu face altceva decât să creeze premisele unei stări de violență, cu urmări care sunt imprevizibile. Asistăm la o puternică radicalizare a grupurilor de protestatari, iar această atitudine poate oricând să degenereze. Încurajarea unor asemenea atitudini reprezintă o eroare, iar ea poate duce la situații de violență. În acest sens, este și responsabilitatea factorului politic, a liderilor de opinie, pentru a descuraja aceste atitudini și comportamente care nu fac cinste unui stat european”, a mai precizat Băișanu.

Un filmuleț postat pe Facebook îi arată pe câțiva protestatari #rezist, printre care Cristian Dide și Marian Moroșanu, zis ”Ceaușescu”, apostrofându-l pe Valer Dorneanu, președintele CCR. Protestatarii spun că l-au întâlnit pe Dorneanu pe bulevardul Unirii și au mers cu el până acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.