Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție FERMĂ a ministrului ungar de externe - Modelele occidentale de integrare nu funcționează; au dus la apariția unor societăți paralele

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a afirmat, într-un interviu la televiziunea publică difuzat vineri, că a devenit clar faptul că modelele occidentale de integrare occidentală nu funcţionează, precizând că ele au dus la apariţia de societăţi paralele, care, în opinia sa, pun riscuri de securitate din cauza diferenţelor culturale, relatează agenţia MTI, citata de Agerpres.

Migraţia reprezintă încă un risc de securitate şi regiunea Balcanilor de Vest este supusă în continuare presiunii migraţiei, a declarat Szijjarto la canalul de televiziune M1.

Szijjarto a precizat că, în cadrul convorbirilor sale cu miniştrii de interne din Balcanii de Vest săptămâna trecută, ei i-au spus că ţările lor se confruntă cu un aflux continuu de migranţi ilegali şi au confirmat de asemenea că mercenarii grupării teroriste Stat Islamic încearcă să se întoarcă în Europa.

Citeste si Un nou protest al magistraților - Zeci de judecători și procurori, în fața Palatului de Justiție din București

El a menţionat că, la întâlnirea sa cu ambasadorii din această săptămână, s-a reafirmat că Ungaria trebuie să se menţină ferm pe poziţia sa antiimigraţie.

În interviu, şeful diplomaţiei ungare a fost de asemenea solicitat să comenteze relatările din presă potrivit cărora trei formaţiuni politice din cadrul Partidului Popular European (PPE) au făcut apel la expulzarea partidului ungar Fidesz din blocul de centru-dreapta.

PPE nu este imun la dezacordurile referitoare la migraţie, a afirmat Szijjarto, adăugând că dezbaterile din cadrul grupului pe tema dacă provocările demografice şi penuria de forţă de muncă din Europa ar trebui soluţionate prin intermediul imigraţiei datează din 2011.

Ungaria a indicat deja în trecut că imigraţia nu este o soluţie, dar dezbaterea s-a intensificat acum, a mai spus Szijjarto, apreciind că problema la apropiatele alegeri pentru Parlamentul European este dacă viitorul for legislativ al UE va fi controlat de o majoritate pro-migraţie sau de una anti-imigraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.