Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție vehementă a lui Rareș Bogdan, după suspendarea emisiei Realitatea TV - Vom sesiza ambasadele, Comisia Europeană

Rareș Bogdan

Sancționarea postului Realitatea.tv cu suspendarea transmisiei pentru 10 minute a declanșat o reacție virulentă din parte lui Rareș Bigdan care a acuzat CNA de practici comuniste din anii 50 și a amenințat cu sesizarea Comisiei Europene.

„Sunt șocat. Am explicat ca am prezentat corect lucrurile. Am fost țintuit, m-am simțit ca in anii 50, așa m-am simtit azi în CNSAS. Am fost înca de la început șarjat și la un moment unul din membrii CNA a spus că dacă nu exista realiatea nu ar fi fost circul dupa 10 august, sunteți vinovați ca ați instigat la violență. Este foarte grav, suspendarea emisiei pentru 10 minute, la a treia se ridica licența, este foarte grav. Vom sesiza ambasadele, Comisia Europeana Aveam speranța că menbrii CNA vor avea decența să înțeleagă că nu am dorit altceva decăt să informăm. În acea seară și-ar fi dort să existe doar rtv, A3 și TVR. Mi se pare incalificabil să sancționezi un post TV pentru că prezintă toate fațetele lucrurilor.”

Citește și: Crin Antonescu îi răspunde lui Ludovic Orban: Eu nu sunt idiot! Am intrat în politică liber şi am ieşit liber

Conform realizatorului tv acuzațiile la adresa postului tv au fost legate de transmiterea protestelor din 10 august și de folosirea termenului ’gazare’ în transmiterea evenimentelor.

„Am fost acuzaţi că am criticat jandarmii, că am incitat oamenii. Au fost acuzaţi Oreste Teodorescu, Doru Mărieş. I-au atacat pe Edi Pastia, pe Cartianu, pe Ciocăzanu. Am fost acuzaţi de incitare. Le-am arătat imaginile de calmare. N-a contat absolut nimic. Am sperat că membrii CNA-ului vor avea decenţa să conştientizeze că n-am făcut altceva decât să informăm. Ei şi-ar fi dorit ca Realitatea TV şi Digi să nu existe. Să sancţionezi un post TV că informează corect mi se pare incalificabil! Ne-au acuzat că am manipulat în momentul respectiv. Ne-au acuzat că am folosit termenul gazare, că oamenii n-au fost gazaţi. Sunt 850 de plângeri la Parchet că oamenii au fost gazaţi. N-a contat nimic. Au dorit un singur lucru: să fim puşi în genunchi.”

Realizatorul TV se teme că sancțiunea este doar un pas spre inchiderea postului TV

Este un prim pas spre închiderea Realităţii TV, pentru că aşa se procedează. Prima dată se dă închidere de emisie 10 minute, apoi de 30 de minute, iar a treia oară se suspendă licenţa! Am lacrimi în ochi pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu-mi vine să cred"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.