Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Casei Albe după amenințările lui Lavrov: Vom urmări îndeaproape dacă aceştia vor pune în aplicare

Vanity fair
Jen Psaki

Orice transport de armament care intră în Ucraina va fi ”în mod legitim” o ţintă a Rusiei, a ameninţat vineri ministrul rus de Externe Sergjei Lavrov, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. ”Este o ameninţare pe care a făcut-o şi înainte”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, anunță news.ro

Casa Albă a reacţionat, vineri, după declaraţia ministrului rus de Externe Serghei Lavrov potrivit căreia orice transport de armament care intră în Ucraina va fi ”în mod legitim” o ţintă a Rusiei.

”Este o ameninţare pe care a făcut-o şi înainte”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, potrivit CNN.

Aceasta a adăugat că ”nu există trupe americane care operează în interiorul Ucrainei”, toate forţele americane operând exclusiv pe teritoriul NATO.

”Urmărim îndeaproape care sunt acţiunile, acţiuni de escaladare continuă ale ruşilor şi vom urmări îndeaproape dacă aceştia vor pune în aplicare această ameninţare”, a adăugat Psaki.

Mai multe ţări NATO, inclusiv SUA, au promis ajutor militar Ucrainei, de la drone până la rachete antitanc.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Am spus foarte clar că orice încărcătură care va intra pe teritoriul Ucrainei, pe care o vom considera (că transportă) arme, va deveni o ţintă legitimă”, a declarat la postul RT Lavrov.

Mai multe state membre NATO s-au angajat să trimită armament Ucrainei, de la drone la rachete antitanc.

Lavrov a subliniat că sisteme de rachete sovietice, deţinute de către unele state membre NATO, nu pot fi transferate în ţări terţe, precum Ucraina, aşa cum cere Kievul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.